مصاحبه ها

بحران ظرفیت زیستی

مصاحبه با هفته نامه "تجارت فردا" در تاریخ شنبه ۵ آذر ۱۴۰۱

ناصر شاهنوشی از ریشه کشت دستوری و اثر آن بر منابع آب می‌گوید.

وزارت جهاد کشاورزی از طرح «الگوی کشت محصولات کشاورزی» رونمایی کرده تا با این طرح الگویی برای مدیریت منابع آب پیدا کنند. اگرچه در ظاهر این طرح برای بهبود مصرف و طراحی الگوی کشت متناسب با ظرفیت اکولوژیک ایران است اما جزئیات آن نشان می‌دهد که ممکن است این طرح به تحریک تقاضای آب منجر شود و تبعات دیگر اقتصادی و محیط ‌زیستی ایجاد کند. بر اساس این طرح مقرر شد، کشاورزان از بین 133 محصول کشاورزی صرفاً روی 15 محصول متمرکز شوند. این 15 محصول همان 33 درصد اقلامی هستند که گفته شده، در سبد تولیدات کشاورزان قرار دارند. بر اساس این طرح وضعیت تولید غلات، یکی از مهم‌ترین گروه‌های سبد کشاورزان، نیز مشخص شده است. ناصر شاهنوشی عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد معتقد است: اصولاً مقوله فشار به منابع آبی را باید بسیار فراتر از اجبار به کشت غلات تحلیل کرد. موضوعات مرتبط به منابع آبی را باید با نگاهی کلان مورد بررسی قرار داد. فشار به منابع آبی ناشی از بی‌توجهی به ظرفیت زیستی کشور در اتخاذ سیاست‌های مختلف به ویژه سیاست‌های افزایش جمعیت است. این گفت‌وگو را بخوانید.

تامین نهاده های دامی، تولید غذا یا فرصتی برای رانت جویی؟

مصاحبه با برنامه چشم انداز اقتصاد شبکه ایران کالا در تاریخ 22 خرداد 1399

تامین نهاده های دامی، تولید غذا یا فرصتی برای رانت جویی؟

مسئولان و افراد صاحب نظر در امور پزشکی و اقتصادی در گفت و گو با برنامه «چشم انداز» دلایل بروز نابسامانی در تامین نهاده های دام و طیور و راهکارهای برون رفت از این مشکل را تشریح کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه ایران کالا یکی از مشکلات اصلی فعالان دام و طیور طی روزها و هفته های گذشته، تامین نشدن نهاده های دامی است که باعث بروز خسارت به بخش قابل توجهی از مرغداران شده است. کارشناسان این حوزه، نظرات متفاوتی درباره دلایل بروز اخلال در تامین نهاده های دامی مطرح کرده اند. بر خی از کارشناسان و فعالان این حوزه، ناکارآمدی سیستم توزیع بازارگاه را عامل اصلی بی نظمی معرفی کرده و برخی دیگر اختصاص ارز 4200 تومانی به واردات نهاده ها را دلیل سودجویی افراد قلمداد کرده اند. شبکه ایران کالا به منظور بررسی دلایل بروز نابسامانی در تامین نهاده های دام و طیور و راهکارهای برون رفت از این مشکل، میزگرد غیرحضوری با شرکت مهران میدری (معاون امور بندری اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان)، ناصر شاه نوشی (عضو هیئت علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد)، جعفر قادری (نمایده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی)، عباس حاجی زاده (دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور)، سید احمد مقدسی (رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران) و محمد قبله (دبیر کارگروه ارزی وزارت صمت) برگزار کرد که خلاصه آن به شرح زیر است.

هیچ استفاده ای از تشکل های کشاورزی نمی کنیم/جلوی تخریب اراضی را بگیریم

مصاحبه با برنامه چشم انداز اقتصاد شبکه ایران کالا در تاریخ 03 خرداد 1399

هیچ استفاده ای از تشکل های کشاورزی نمی کنیم/جلوی تخریب اراضی را بگیریم

کارشناسان برنامه چشم انداز با بیان اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد کشور به نقش تشکل ها در رونق بخش های مختلف کشاورزی به ویژه تنظیم بازار مصرف کننده پرداختند و از تجدیدنظر در قانون ارث، و تخریب نشدن اراضی به عنوان عوامل مهم برای رسیدن به جهش تولید یاد کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه ایران کالا برنامه امشب چشم انداز اقتصاد با حضور محمد شفیع ملک زاده؛ رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور، دکتر صادق خلیلیان عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس و وزیر اسبق کشاورزی و دکتر شاهنوشی عضو هیئت علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، حسن عباسی معروفان مدیرعامل شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور به موضوع اصلاح سیاست های اقتصادی تأمین نهادها و جهش تولید پرداختند.

جوانان، توجه به بازار داخلی و خارجی و برنامه ریزی صحیح؛ مثلث اصلی جهش تولید در حوزه کشاورزی

مصاحبه با برنامه چشم انداز اقتصاد شبکه ایران کالا در تاریخ 31 اردیبهشت 1399

جوانان، توجه به بازار داخلی و خارجی و برنامه ریزی صحیح؛ مثلث اصلی جهش تولید در حوزه کشاورزی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه ایران کالا برنامه امشب چشم انداز اقتصاد با حضور محمد شفیع ملک زاده؛ رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور، پیمان فلسفی؛ مدیر کل حوزه نمایندگی ولی فقیه وزارت جهاد کشاورزی، مهدی میر دامادی؛ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات ناصر شاه نوشی؛ عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد، علی ابراهیمی سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با موضوع اصلاح سیاست های اقتصادی، تامین نهاده ها و جهش تولید برگزار شد.